Microsys

Home   •   Download   •   Purchase

  Curs Valutar

Despre aplicație

Obiectivul principal al acestei aplicații este prezentarea cursurilor valutare publicate de Banca Națională a României (sursa este prin urmare site-ul www.bnr.ro) într-o manieră simplă, accesibilă tuturor celor interesați. Ca program utilitar pentru sistemele Android (orientare portret, necesită Android 5 sau mai nou), Curs Valutar rulează pe tabletele și telefoanele inteligente ce sunt conectate la Internet, indiferent de tipul conexiunii acestora. Banca Națională a României este o instituţie publică independentă, cu sediul central în municipiul Bucureşti. Aceasta are ca scop principal (conform Statutului) asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor. BNR sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental. Moneda naţională a României este leul, iar subdiviziunea acestuia este banul.

           

Termeni și condiții

Firma noastră nu garantează în niciun fel conținutul oferit de această aplicație (datele financiare și monetare publicate de sursa de mai sus) și nici acuratețea și momentul actualizării acestora. Prin cursurile valutare (și evoluția acestora) prezentate în aplicație nu se oferă niciun sfat în domeniul investițiilor și a schimburilor de monedă. Aceste activități financiare sunt făcute pe propria dumneavoastră răspundere. De asemenea, adresele web folosite de aplicație și site-urile web ale terților nu sunt garantate în niciun fel, nu putem să vă asigurăm de funcționalitatea lor continuă, la orice moment.

Cum funcționează

La pornire se vor afișa cursurile actuale de schimb în lei pentru un număr de 32 de valute importante, inclusiv cotația curentă pentru gramul de aur și DST. Pentru un acces ușor la toate aceste rate de schimb, fiecare linie din tabelul cu monede naționale conține, alături de codul ISO și de denumirea monedei respective, și steagul acelei țări.

Pe fiecare linie din tabel se pot executa trei comenzi diferite, astfel:
- o atingere dublă (double tap) mută linia cu moneda curentă la începutul tabelului, pentru o afișare confortabilă a monedelor favorite. Configurația este salvată și astfel se menține pentru viitoarele rulări ale aplicației.
- a atingere lungă (long tap) deschide pagina Convertorului valutar, configurat pentru schimburile moneda curentă - lei. Acest convertor are comenzi simple și intuitive;
- un zoom orizontal deschide o nouă pagină, și anume Istoric 10 zile. Evoluția monedei curente din ultimele 10 zile este afișată într-un grafic simplu, în care valoarea acesteia din fiecare zi corespunde înălțimii unei bare desenate cu un gradient de albastru. Dacă muți degetul pe o anumită zonă din grafic, cursul valutar din ziua respectivă va fi afișat și în mod numeric, iar cursorul (cercul portocaliu) se va muta pe bara respectivă.
În partea de sus sunt două butoane, Reîncărcare și Meniu; acestea permit actualizarea cursurilor și respectiv deschiderea altor pagini din program, cum ar fi Bancnote. Această ultimă pagină prezintă toate bancnotele aflate în circulație la acest moment.

 

           

Caracteristici

 

-- afișare instantanee a cursurilor valutare
-- comenzi simple și intuitive
-- fără reclame excesive
-- fundal de culoare închisă
-- fără permisiuni speciale
-- cifre de dimensiune mare, ușor de citit